luni, 10 noiembrie 2008

Interfete Web 101 - Tema

Salutare!
Am sa va vorbesc astazi despre un aspect foarte important ce tine de partea de interfata a unui website, si anume despre tema.
Indiferent daca avem de-a face cu Joomla, Wordpress sau orice alt CMS, task-ul alegerii unei teme potrivite petru site-ul nostru este unul destul de anevoios, deoarece avem sute de teme la dispozitia noastra atat contra cost cat si gratuit.

De ce este tema un element important?
Deoarece conteaza foarte mult la prima impresie pe care o au vizitatorii despre site. Iar prima impresie joaca un rol esential in conditiile in care vrem ca un vizitator sa revina pe site-ul nostru sau sa devina un cititor fidel in cazul in care vorbim de un blog.
Cu ce ne poate ajuta o tema buna?
* Atragerea de trafic pe site.
* Scoaterea in evidenta a anumitor produse.
* Aranjarea informatiei pentru a putea fi usor perceputa de cititori.
* Interactiune intre cititori si proprietarii site-ului sau intre cititori si cititori.

De asemenea ea poate fi privita ca o extensie a ceea ce prezinta site-ul si poate spune multe despre persoana sau firma pe care o reprezinta. Astfel trebuie luate in considerare aspecte de genul 'Ce vrea sa ne vanda/prezinte site-ul?' in cazul in care vorbim de site-ul unei companii, si sa alegem o tema adecvata. Sau daca avem de a face cu un blog, se pune problema daca vrem reclame pe el sau nu. Daca da, putem opta pentru teme cu 3 coloane sau cu un spatiu mai amplu in partea de sus pentru a fi pozitionate banner-ele. Un rol important il joaca aici si plug-in-urile care mai pot fi folosite.

Ca o ultima observatie, dupa ce ne-am hotarat asupra unei teme este nevoie si de o testare amanuntita a ei pe mai multe browsere pentru a evita surprizele neplacute :-).
Atat pentru azi, see you soon.
Vali

Niciun comentariu:

Articolele noastre