luni, 12 ianuarie 2009

Interfete web - Tutorial 3

Salut la tutorialul 3 legat de interfete web, mai exact legat de un magazin online.

Codul il gasiti la adresa:
Sursa

In stilul cunoscut vom analiza pe rand partile componente:

1. MySQL
Pentru a simplifica instalarea bazei de date am exportat eu datele folosite magazin.sql, dar pentru a putea sa le folositi va trebui sa creati, totusi, o baza de date numita magizin. In cazul in care nu sunteti familiari cu import si export din phpmyadmin, atunci puteti (dupa ce ati creat baza de date si ati setat si parametrii corecti de conectare - din conectare.php) pur si simplu sa rulati fisierul instalare.php.

2. Javascript (functii.js)
Contine 3 functii: primele doua doar deschid noi ferestre si le seteaza anumiti parametri. Functia "what" primeste 4 argumente: primele doua in principiu identifica id-ul produsului si id-ul utilizatorului, al treile argument identifica actiunea ce trebuie executat si cel de-al patrulea argument este numele div-ul unde se va scrie informatia.

3. PHP
a) Login.php - permite unui utilizator sa se logheze
b) Register.php - permite inregistrarea unui nou utilizator
c) Admin.php - adauga un nou produs in baza de date
d) Functii.php
- este partea apelata de Ajax
- pune la dispozitie 3 actiuni posibile: 1 - adaugarea unui produs in cos, 2 - stergerea unui produs din cos, 3 - cumpararea produselor din cos
e) Index.php
- este pagina principala si in functie de un id cu care este chemata are un comportament diferit
- daca id-ul este 1 atunci se afiseaza toate produsele disponibile (se poate observa faptul ca se permite o navigare si o cumparare fara ca initial sa existe un login)
- pentru id 2 se permite cumpararea produselor din cos
- pentru id 3 se afiseaza un istoric al tuturor cumparaturilor
- pentru id 4 se face logout

4. CSS
- dupa cum se poate observa css-ul are aproximativ 9k, site-ul pornind de la un template free, aplicatia fiind construita pe acest template

Niciun comentariu:

Articolele noastre